Разходка из Езерната градина

 

Разходка из "Езерната градина"
Новини
Видео
Радио репортажи
Публикации
Връзки
За контакти
Фото ГалерияПубликации / Краят на света се отлага с 56 години

Краят на света се отлага с 56 години
14.10.09 09:04

Автор:Емил Кацаров
Квантов физик от български произход доказва с математически формули завършека на цивилизацията

Човешката цивилизация ще загине  около 2068 година. Това твърди канадският квантов физик Кирил Чуканов. Бащата на „Мис Юта 2008” Лаура Чуканов, за първи път чрез „168 часа” , дава публичност на  новия си научен труд  "Quantum Wave of Life Evolution", който вече привлече вниманието на учените  отвъд Океана. За разлика от „ясновидците”, които експлоатират темата за края на света с позоваване на окултни  древни пророчества, Кирил Чуканов достига до апокалипичния си извод  само с точни математически формули и задълбочени позовавания на геоложки и археологичeски  разкопки.

 За сведение на скептиците, през 80-те години българският учен Кирил Чуканов е преследван от Държавна сигурност заради подобни прогнози по отношение на близкия крах на комунистическата система. В ръкописите на скандалната си книга General Quantum Mechanics” той изчислява с математическо моделиране предстоящия колапс на тоталитарния социализъм. По времето, когато пише теорията си, никой не вярва, че в началото на 90-те години всемогъщият Варшавски договор ще се разпадне буквално за дни като къщичка от карти.

Ексцентричният изобретател от български произход е и автор на революционен „квантов генератор”, който е в състояние да произвежда електрическа енергия от Нищото.  През месец юли тази година „168 часа” ви разказа за  създадения от Кирил Чуканов прототип, който има капацитета да произвежда неограничено количество ток от изкуствено предизвикана кълбовина мълния, без  да ползва горива и външни енергийни източници.

 

„Денят на Страшния съд”

Краят на света няма да настъпи на 21-ви декември 2012 година, категоричен е Кирил Чуканов. Квантовият физик смята, че  „пророчеството на маите” , на което се позовават всички любители на близкия Апокалипсис, е всъщност  фикция. „Календарът на маите не твърди, че светът ще свърши през 2012 година; календарът просто свършва тази година, разбирайте го както го искате.”, уточнява Кирил Чуканов. С това обаче приключват добрите новини за човечеството. Край на света все пак ще има, но той ще настъпи след около две поколения. Канадският учен борави само с цифри и математически формули. Нито едно от заключенията му не се базира на произволни твърдения.

В "Quantum Wave of Life Evolution" /”Квантова вълна на еволюцията на Живота”/ Кирил Чуканов  подробно обяснява модела, по който е възникнал животът във Вселената. Той разделя съществуването на живата материя в Космоса на осем основни  жизнени стадия. Те са подчинени на определени закономерности и симетрии. При тях има повторяемост, която позволява въвеждането им в  математически величини. Чрез получените формули Кирил Чуканов   изчислява, че средната продължителност на цялостния жизнен цикъл във Вселната е около 4,4 млрд години. Той преминава през всички стадии – начало, разцвет и край. След кончината си, животът се генерира отново и еволюцията започва отначало – този процес се повтаря в безкрайността. За съжаление на човечеството, 21-ви век се оказва в края на осмия /последен/ стадий от настоящата еволюция. „Краят на вселената ще настъпи някъде към 2068 година съгласно Квантовата Вълна на Живота. Реалността на Квантовата Вълна на Живота се доказва от геоложките и археологичните разкопки и проучвания.”, категоричен е квантовият физик и уточнява: „Между впрочем великият английски физик Исак Нютон е предсказвал 2060 година за край на света. Нострадамус не дава точна дата..”

 

Как човешката цивилизация ще бъде изтрита от лицето на Земята?

Краят на човешката цивилизация няма да настъпи мигновено. Това ще е сравнително дълъг процес, който ще продължи 10-15 години. Началото на Апокалисиса ще започне около 2056 година. До 2068 година човечеството ще агонизира. „Със сигурност никой няма да празнува  Новата 2100 година”, убеден е Кирил Чуканов. Мрачните му прогнози не са свързани с паранормални видения от бъдещото. Те се базират на точни изчисления и математическо моделиране. По тази причина квантовият физик не знае какви точно ще бъдат последните дни на човечеството: „Никой освен Бог не знае как ще настъпи Краят на Света. Вероятно Бог ще предизвика па квантов път природни бедствия, които ще ликвидират жизнената среда на човека (животни и растителност); Бог може да изпрати смъртоносни болести на Земята; Бог може да нагрее Земята до стопяване и други. Всичко това е описано в Откровението (Апокалипсисът) на свети Йоан (ако може да се вярва на религията). След 2056 година ще започне необратим процес на разрушение на Живота и на Човешката Цивилизация в частност, скоростта му все повече ще нараства към края на света.”, уточнява ексцентричният учен. По думите му, пиковият момент от масовото разрушение на Земята  ще настъпи след 2063 година. Животът ще изчезне напълно. Всъщност периодът от 2056 до 2068 година ще се хараткеризира с невиждани досега природни катаклизми, нови епидемии и вероятна стерилизация на човечеството.  Един от сигурните признаци, че мрачните прогнози на Кирил Чуканов имат своето дълбоко основание, е фактът, че през послединте години се наблюдава рязък спад в популацията на десетки видове бозайници. „ Геологичните проучвания показват, че такова масово изтребление на животински и растителни видове винаги предхожда катастрофални събития на Земята”, убеден е Кирил Чуканов.

Последните дни на човечеството ще са жалко подобие на цивилизацията, каквато я познаваме  – ще се разпаднат социалните връзки, хората ще живеят изолирано в малки, враждуващи помежду си групи, ще се изгубят много от натрупаните с хилядолетия познания.

 

Последният стадий от човешката еволюция

Според теорията  на Кирил Чуканов, в момента Цивилизацията навлиза в последния си еволюционен стадий. Всеки от осемте жизнени цикъла, описани в "Quantum Wave of Life Evolution",  се състои от периоди на катастрофални явления, при които броят на хората, растенията и животните намалява рязко. Тези „спадове” в еволюционната крива са следвани неизменно от времена на разцвет и увеличаване на жизнената материя. Седмият, предпоследен стадий, от еволюцията на човешката цивилизация започва около 400 година след раждането на Христа. Той приключва в края на 60-те години на 20-ти век, когато Западната цивилизация достига максимума на системата, базирана върху свободните пазарни отношения. Седмият стадий от еволюцията на човечеството ще приключи около 2010 година. Краят му ще се характеризира с разпад на класическите капиталистически отношения, премахване на енергийните монополи и налагането на Нов световен ред. Преходът към осмия жизнен цикъл от еволюцията на цивилизацията ще бъде свързан с нестабилност, конфликти и огромни промени в глобален мащаб. „Щастливите времена за американците, като президенствата на Рейган, Буш-старши и Клинтън, никога повече няма да се повторят. Настоящият американски президент Обама ще бъде изправен пред огромни трудности, които вече са факт”, категоричен е Кирил Чуканов. В близките 10-20 години квантовият физик прогнозира безпрецедентна революция в сферата на енергийните технологии. „Икономиката, базирана на петролните продукти и енергийните монополи, ще остане завинаги в историята. Тя ще бъде заменена от квантови  технологии, които не използват горива и външни енергийни източници.  Енергията ще бъде общо достъпна и евтина. Съсвсем скоро ще настъпи времето на квантовия генератор.”, допълва прогнозите си Кирил Чуканов.

Осмият последен стадий от еволюцията на цивилизацията ще бъде време на катаклизми и смайващи научни открития. В годините преди „Апокалисписа” човечеството има шанс да заживее в по-голяма хармония с природата, благодарение на новите евтини еко-технологии. Лошата новина за съвременниците ни е, че началото на последния цивилизационен стадий ще бъде свързано с огромна катастрофа, която значително ще редуцира населението на Земята: „Тя ще се случи между 2010 и 2022 година. Ще спомогне за бързия еволюционен преход към нов тип социално-икономически отношения. От тази катастрофа цивилизацията няма да загине. Вероятно тя ще е свързана с разпространението на непознати за науката до момента смъртоносни зарази и вируси”, уточнява Кирил Чуканов.

 

Вместо епилог

Мрачните прогнози, които се базират на точни математически изчисления и задълбочени познания по геология и археология, все пак може да не се сбъднат с точност. Възможно е Кирил Чуканов да греши по отношение на точната година на Апокалипсиса,  макар създаденият от него математически модел да показва правилно развоя  на бъдещите събития. Точната година, в която ще дойде  Краят на света зависи от заложените в уравненията математически величини, които няма как да бъдат стопроцентово точни, тъй като съвременната наука не разполага с неопровержими геоложки доказателства как точно е възникнал Животът на Земята. Все повече учени оспорват теорията на Дарвин и твърдението, че съвременният хомо-сапиенс се е появил сравнително отскоро.

Но дори предвижданията на квантовия физик да се окажат точни, Кирил Чуканов е категоричен, че няма място за отчаяние: „След Краят на Света вселената ще се възроди наново и ще отпочне нов Живот. И ние ще бъдем там в същия си вид, със същите си души, със същите си родители и деца, и пак ще се радваме на живота, и пак ще любим, и пак ще страдаме. Това не е ли надежда за Човечеството? Каква надежда ни предлага атеистичната съвременна наука, която ни праща в абсолютното Небитие след нашата смърт? Умираме и край! За наша утеха светът се повтаря безкрайно; ние сме тленни в дадения цикъл на вселената, но едновременно ние сме и вечни, защото светът-вселена възкръсва за нов живот след задължителен край и ние сме там отново!

 

 

Интервю, Кирил Чуканов, изобретател на квантовия генератор

 

-Г-н Чуканов, как възникна теорията Ви  за „квантовата вълна на еволюцията на живота”?

Квантовата вълна на Живота е следствие на цялостната Обща Квантова Теория за Света разработена от мен и публикувана в томовете на книгата ми “General Quantum Mechanics”. Всички идеи в тази Теория на Всичкото ми бяха внушени от Върховния Разум на Вселената – Бог. Много добре ми е известно как се приемат такива твърдения от общата публика и от официалната наука, но това е Истината и аз нямам намерение да отстъпвам от нея.

-Малцина знаят, че сте автор на недовършен роман.... Разкажете ни как започнахте да го пишете и какъв е неговият сюжет?

Романът, който написах и който не е довършен все още, описва моя контакт с Духа на Бога; начина, по който ми беше (и все още продължава) предавана информация за Истината на Света. В този роман имената са сменени, събитията са поукрасени, за да ги направят по-привлекателни за читателя, ако такъв се намери разбира се, но Истината е спазена в генерални линии. Не съм писал този роман за публикуване, просто исках да опиша важни събития в моя живот, които да бъдат четени от моите деца и внуци. Както се казва – роман за домашно ползване. Имах късмет (така го смятам по моите разбирания) да живея и работя в много страни по света, и понеже по природа съм любопитен – видях и почувствах в натура много неща по света. Комунизъм, Трети свят, капитализъм, Европа, Африка, Америка, пътувания по Азия и океанските острови, музеи, природни феномени, бяли, черни, жълти приятели и колеги, две семейства, четри деца, внуци, инжинер, работник, учен, изобретатор, менаджер, и какво ли още не мина през побелялата ми вече глава. Но узнах и почувствах добре света. Продължавам да го изучавам.

-Кога ще настъпи Краят на  света?

-Краят на света ще настъпи някъде към 2068 година съгласно Квантовата Вълна на Живота. Реалността на Квантовата Вълна на Живота се доказва от геоложките и археологичните разкопки и проучвания.

-Твърдите, че „със сигурност  никой няма да празнува Новата 2100 година”?

-След като Краят на Света ще настъпи към 2068 година, то естествено няма да има 2100 година. Но не се притеснявайте, след като изчезне в своя неопределен край, светът-вселена ще възкръсне за нов живот в своето начало. Светът ще излезе от това неопределено Начало (нещо като “черна кутия“) в готов вид: планети, звезди, ,галактики, пясъци по плажовете, вълни в морето, вятър в атмосферата, ..., и Животът в най-примитивната му форма – прокариотни клетки и синьо-зелени водорасли в океаните.

- Има ли надежда за човечеството?

-Както се казва в Адът на Данте: “Тук всички надежди оставете....”. Адът на света ще бъде самият край на света. След Краят на Света вселената ще се възроди наново и ще отпочне нов Живот. И ние ще бъдем там в същия си вид, със същите си души, със същите си родители и деца, и пак ще се радваме на живота, и пак ще любим, и пак ще страдаме. Това не е ли надежда за Човечеството? Каква надежда ни предлага атеистичната съвременна наука, която ни праща в абсолютното Небитие след нашата смърт? Умираме и край! За наша утеха светът се повтаря безкрайно; ние сме тленни в дадения цикъл на вселената, но едновременно ние сме и вечни, защото светът-вселена възкръсва за нов живот след задължителен край и ние сме там отново!

 
(Препечатано от вестник „168 часа, септември  2009 г.)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0798